Wesley schrijft artikel voor de PZC

Wij hebben een beroemd persoon in groep 7b! Dat is Wesley de J. Hij heeft namelijk een echt artikel geschreven voor in de PZC. Het stond in PZC Klein Buitengebied op dinsdag 28 december 2004. Dat is wel erg knap van hem! Hieronder kun je 2 artikels lezen. Het 2e artikel heeft Wesley geschreven.

Mooiste plek is dicht bij huis

HEINKENSZAND- Om een mooi stukje natuur in Zeeland te vinden, hoef je niet ver te zoeken. Wesley de J. van groep 7b van de Jan van Schengenschool in Heinkenszand begreep dat en won de wedstrijd "De mooiste plek van Zeeland" van stichting Het Zeeuwse Landschap en de PZC.

Volgens Wesley is de vijver in aan de Van Citterstraat, in de buurt van zijn huis in Heinkenszand, het mooiste plekje. In de PZC van 19 november 2004 stond een oproep aan de groepen 7 en 8 om een artikel te schrijven over hun favoriete stekje. De hele klas van Wesley deed mee, net als zo'n 150 andere kinderen. Gisteren overhandigde Chiel Jacobusse van Het Zeeuws Landschap de prijs. De hele klas mag in april gratis naar Terramaris in Domburg, het voormalig Zeeuws Biologisch Museum. Het stukje van Wesley werd, net als de inzendingen van 29 andere kinderen, afgedrukt in de PZC-bijlage Klein Buitengebied van 28 december 2004. "Ik werd 's ochtends al om half 8 opgebeld, dat ik in de krant stond", verteld Wesley trots. Toen hij het mooiste plekje van Zeeland moest kiezen, dacht hij in eerste instantie niet aan de vijver. "Eerst dacht ik aan iets heel aparts. Maar toen bedacht ik dat ik net zo goed iets kon kiezen wat voor mij heel gewoon is." Vooral in de zomer komt hij bijna dagelijks bij het vijvertje. "Soms ga ik er voetballen, met mijn vader en mijn broertje." In het winnende artikel over de vijver schreef Wesley over de dieren die er op zoek gaan naar voedsel. Zo komen er reigers, eenden, eekhoorns en vogels. In de zomeravonden kun je er zelfs vleermuizen zien. "Overdag kun je ze zien slapen in de drie bomen die daar staan", schreef hij. "'s Avonds als ze actief zijn, zie je ze rare bewegingen maken om aan hun voedsel te komen." Groep 7b van de Jan van Schengenschool is niet de enige klas die een uitstapje naar Terramaris wint. Ook de klassen van de andere leerlingen wiens mooiste plek terug te vinden was in de bijlage, gaan naar Domburg. Dat zijn nog eens 29 klassen.

Dieren op zoek naar voedsel

HEINKENSZAND- In Heinkenszand kun je ze vinden, de vleermuizen. 's Avonds op zomerse dagen. Ze vliegen meestal over de vijver van de Van Cittersstraat op zoek naar insecten.

Overdag kun je ze zien slapen in de drie bomen die daar staan. 's Avonds als ze actief zijn, zie je ze rare bewegingen maken om aan hun voedsel te komen. Maar niet alleen de vleermuis is op zoek naar zijn voedsel. De reiger kan er ook wat van. Je ziet ze vooral 's middags vis vangen. De eendjes gaan onder water om aan hun voedsel te komen, maar ze worden ook vaak gevoed door kinderen. Er staan twee kastanjebomen, zeven hazelaars en tien bomen die lijken op perenbomen. En een soort lianenboom. Je ziet soms eekhoorns eten van de hazelnoten en vogels zitten in de perenbomen. Je ziet er ook wel eens een luieren in het grasveld. Je kunt wel zien: een echt stukje natuur.


Jan van Schengenschool
Mr. Dr. Meslaan 8
4451 AK Heinkenszand

info@janvanschengen.nl
0113 - 562172
0113 - 567772

© Jan van Schengen 2000-2015