Het winnende kinderboekenweekverhaal

De held van het kippenhok

Er was eens... een boerderij, en op die boerderij was een kippenhok. Een van de kippen die er woonde was Kakel. Kakel zat op een ei! Of nee dat wou ze . Vandaag begon ze met haar nest te bouwen. 'kukkelekkkkuu' riep Henk haan. ' aha! Opstaan' dacht kakel en vloog overeind ' ik bouw een nest, nest, nest' riep ze. Ze liep het hok uit en kwam op het erf van de boerderij. Ze liep kakelend naar de koeienstal. De koeien stonden op een rij. 'heey, stomme koeien' kakelde kakel heel hard' ik heb spullen nodig voor mijn nest!' ' heey, wat mot je?' zie een van de koeien' ik was aan het slapen' en hij deed zijn ogen dicht. 'hier is niks te vinden' ze liep naar het weiland waar nog niemand stond. 'Ha, gras !' kakel voelde eraan ' perfect' ze plukte wat gras en hield het vast in haar snavel. En liep vrolijk terug naar haar hok. Ze spreiden het gras ui en ging erop zitten. 'hum en mis nog wat! , aha ik weet het. Naast haar zat Pannenkoek, een andere kip. 'heey Pannenkoek' zie kakel zo aardig mogelijk 'mag ik wat van jou hooi lenen?' ' Ja, pak maar' Pannenkoek was wel aardig. Kakel pakte het, en legde het in haar nest 'zo perfect' tevreden ging ze er op zitten.

2 weken later...

Kakel liep over de boerderij. Achter haar aan liepen 2 mooie kuikentjes. Een jongentje en een meisje. Kakel had lang na gedacht en had toen besloten om het jongetje Disney te noemen en het meisje Sherley. Het was avond, kakel lede haar kuikens in haar nest en ging er vlak naast liggen. Heel veilig ziek kakel.

Maar...

Die nacht niet, slok de vos was op pad. Hij liep het erf op. Hij had al 2 dagen niks gegeten. 'ha, wat ruik mijn neus? Ha lekker verse kuikens voor op de barbecue.' Slok sloop naar het hok, zag Sherley en Disney en deed ze in de kooi die hij mee had...

'aha !' kakel schoot wakker ' waar zijn mijn kuikens?' Pannenkoek werd wakker 'kakel wat is er?' totaal overstuur vertelde kakel wat er aan de hand was, Pannenkoek schrok ook erg. Samen gingen ze naar Henk Haan, die had altijd wel een idee. Henk vond het echt heel er en besloot een zoektocht te straten! " gezocht!,,, 2 kleine kipjes, voor het laatst gezien door de ontvoerden." Ze gingen naar de start baan. Vanaf daar vlogen alle kippen. Henk Haan, Kakel en Pannenkoek kip namen een aanloop en vlogen omhoog. "kom op slome kippen, vlieg een door' riep Henk Haan. 'jij moet een niet zo zuren' riep kakel 'en je kan natuurlijk ook eens wat beter kijken want dit help niks' vulde Pannenkoek aan. ' Doe ik ook, kijk maar daar zijn ze' en ja hoor, daar tussen al die vossen boven het vuur hing een kooi. ' aha mijn kuikens.' Jammerde kakel. ' Stil maar, ik haal ze wel.' Zei Henk Haan. En hij vloog met volle snelheid naar de vossen toe. Een van de vossen zag hem aankomen en wou alarm slaan, maar het was al te laat. Henk had de kooi al te pakken en vloog ermee naar de kippen toe. Alle vossen rende achter de vliegende kooi met Sherley en Disney er in. Toen ze bij de boerderij aankwamen en Sherley en Disney bevrijd hadden, vertelde ze het verhaal aan de andere kippen. Allemaal waren ze er erg van onder de indruk. Ze dachten allemaal het zelfde en riepen het uit: Henk haan is:

De held van het kippenhok

Einde

Geschreven door: kim

Jan van Schengenschool
Mr. Dr. Meslaan 8
4451 AK Heinkenszand

info@janvanschengen.nl
0113 - 562172
0113 - 567772

© Jan van Schengen 2000-2015