Sponsorloop voor AziŽ 2005

Bouw samen met Z@ppelin scholen in Azië De Actie voor Azië is een groot succes. Er worden vier scholen gebouwd voor elk 500 leerlingen. Zoals het er nu naar uitziet zal de laatste school in juni klaar zijn. Ook zijn er in Nederland meubels en andere materialen beschikbaar gesteld voor de inrichting. Er wordt een vijfde school gepland. De opbrengst voor de drie scholen in Heinkenszand is uitgekomen op het geweldige bedrag van 12.125,51 Euro.

Afgelopen kerst werden duizenden mensen in Azië getroffen door de allesverwoestende vloedgolf. Naast de geldinzameling op giro 555 willen wij een steentje bijdragen aan de wederopbouw van scholen in het gebied.

Daarom hebben wij samen met de andere 2 basisscholen op Heinkenszand op donderdag 27 januari een sponsorloop georganiseerd. De kinderen hebben eerst zoveel mogelijk sponsors gezocht. De kinderen konden gesponsord worden per gelopen ronde of door middel van een vast sponsorbedrag. Donderdag hebben ze zoveel mogelijk rondjes van 350 meter gelopen in een kwartier. Ze liepen door de Mr. Dr. Meslaan, de Jacob Valckestraat, de Meekrapstraat en de Hurgronjestraat.

Het geld dat we met deze inzamelingsactie bijeen brengen, wordt besteed om tenminste vier scholen te bouwen in India, Sri Lanka, Sumatra en Thailand. Hopelijk kunnen we op deze manier veel kinderen helpen in de getroffen gebieden. Meer informatie over deze z@ppelin-actie vind je op www.zappelinvoorazie.nl.

Niet alleen de kinderen hebben geld ingezameld. Ook de leerkrachten en de verschillende commissies hebben geld geschonken aan giro 555. Elk jaar hebben we namelijk een nieuwjaarsreceptie. Dat houdt in dat de leerkrachten en verschillende commissies bij elkaar komen om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen, om te vergaderen en samen een hapje te eten. Dit jaar hebben we tijdens deze bijeenkomst niet samen gegeten. Het geld dat we hierdoor besparen, hebben we gestort op giro 555.

Donderdag 27 januari De wegen die langs de route liepen waren afgezet met hekken. Er stonden mensen met verkeersvesten aan. Er stonden 3 stempeltafels langs de kant. En er waren veel toeschouwers om de kinderen aan te moedigen. Zelfs Omroep Zeeland was van de partij! (Wij zijn dus op Omroep Zeeland geweest met de sponsorloop.)
De kinderen hebben heel hard gerend en hadden er zo te zien ook veel plezier in. Er waren zelfs hele fanatieke toeschouwers bij! Sommige ouders en leerkrachten liepen zelfs mee om de kinderen een hart onder de riem te steken.

Binnenkort kun je hieronder de foto's zien die op die dag gemaakt zijn.

DB error: SELECT command denied to user 'jvs_cms'@'localhost' for table 'cpg_pictures'


Jan van Schengenschool
Mr. Dr. Meslaan 8
4451 AK Heinkenszand

info@janvanschengen.nl
0113 - 562172
0113 - 567772

© Jan van Schengen 2000-2015