Feestweek 100 jaar Katholiek onderwijs Heinkenszand

JUBILEUM NIEUWS VOOR ALLE OUDERS/VERZORGERS EN KINDEREN!!

De feestweek van het 100- jarig jubileum nadert. Van 7-11 juni is het zover!!

Maandagochtend 7 juni wordt de feestweek geopend met alle leerlingen samen in de Stenge. In een “mode-show” presenteert elke groep zich voor de andere groepen. Vervolgens is het nog even disco! Ook zingen we ons schoollied.

Het is de bedoeling dat alle kinderen de hele week verkleed naar school komen, aangepast aan de tijdsperiode die in de groep van uw kind is afgesproken! Nogmaals, het gaat om het idee, het hoeft geen geld te kosten….Een strik, gel, hoed, pet of sjaal…..doet al een heleboel.!

Groep 1 en 2 -> in Ot en Sien stijl, groep 3 en 4 -> als boertjes en boerinnetjes, groep 5 en 6-> disco-outfit!, groep 7 -> rock & roll en groep 8 -> flower power!

Alle kinderen mogen de hele week van thuis voor in de pauzes “ouderwets” speelgoed voor buiten mee naar school nemen, zoals: knikkers, springtouwen, tollen, elastieken, loopklossen en hoepels.

Op maandag 7 en dinsdag 8 juni komt mevr. Verdonk (de oma van Sanne en Sophie Bos) in de groepen 1 t/m 5 wat vertellen over klederdracht en zij leert de kinderen een volksdans aan.

De kinderen van groep 1 en 2 brengen bezoekjes in Dijkstede en de Fonteyne om te luisteren naar verhalen van vroeger.

Dinsdag 8 juni gaan de kinderen van de groepen 5 en 6 tijdens de disco swingen bij Janvier!

Verder geeft elke groep natuurlijk op zijn eigen manier invulling aan het 100-jarig jubileum en zijn er vast nog activiteiten, die hier nog niet staan vermeld.

Op donderdag 10 juni is het de hele dag feest! ’s Ochtends zingen we met zijn allen nogmaals het schoollied en is er een klompen/stelten/ step of zaklooprace voor de kinderen van groep 6 t/m 8. Natuurlijk worden zij aangemoedigd door de kinderen van groep 1 t/m 5! Alle kinderen blijven deze dag over op school. Eten en drinken meenemen hoeft niet op deze dag….want ‘s ochtends krijgen de kinderen een traktatie en tussen de middag eten we met zijn allen een ouderwetse puntzak friet! Om ca. 13.30 uur keren we met zijn allen terug in de tijd en kijken de kinderen naar Chiel Montagne die allerlei Nederlandse “artiesten” ontvangt in zijn show in de Stenge….Ook u bent van harte welkom om te komen kijken! En wie die artiesten allemaal zijn…..dat houden we nog even geheim!

Het feest wordt afgesloten op donderdagavond 10 juni! Om 18.00 uur worden alle kinderen weer verkleed op school verwacht samen met hun ouders en gaan we samen in een feestelijke optocht achter de fanfare aan. Aansluitend is er op school een fancy-fair en een veiling met werkstukken van de verschillende groepen!

Groeten van de werkgroep 100-jarig jubileum en alle leerkrachten!


Jan van Schengenschool
Mr. Dr. Meslaan 8
4451 AK Heinkenszand

info@janvanschengen.nl
0113 - 562172
0113 - 567772

© Jan van Schengen 2000-2015