Groep 8B bezoekt Kerncentrale Borssele

Op vrijdag 28 oktober heeft groep 8B een bezoek gebracht aan de elektriciteitscentrale van Borssele. Olivier heeft ons daar uitgenodigd om te luisteren naar zijn spreekbeurt over elektriciteit en waar kun je die beter houden dan in de elektriciteitscentrale zelf?
Na ruim drie kwartier fietsen komen we aan en worden ontvangen bij het bezoekerscentrum.
Olivier gaat eerst in het auditorium alles gereed maken en de kinderen kunnen inmiddels de permanente tentoonstelling in de bezoekersruimte bekijken. Na een minuut of tien mogen we binnen komen in de grote zaal met luxe stoelen en een groot projectiescherm.
Olivier vertelt honderduit over elektriciteit. We komen er van alles over te weten: gelijkstroom, wisselstroom, spanning, Volt, Edison, ampŔre, turbines, generatoren, condensators ... Olivier weet er alles van. Natuurlijk vertelt hij ook hoe je stroom kunt opwekken. Met een dynamo kun je dit zelf, maar in de elektriciteitscentrale gebeurt dit met gas, steenkool, biomassa, wind of kernenergie. Olivier laat ook nog een paar filmpjes zien die hij van internet heeft gehaald. Op bijna alle vragen weet hij antwoord. De klas beloont deze spreekbeurt met 9,75!
Daarna laat de mevrouw ons nog een filmpje van Klokhuis zien over het opwekken van elektriciteit in een kerncentrale. Deze film is in Borssele opgenomen! We krijgen ook nog een rondleiding in het bezoekerscentrum. Ieder krijgt een drankje, koek en een tas met leuke spulletjes. Het was een heel leuke en leerzame middag. Bedankt Olivier en papa Rob.

DB error: SELECT command denied to user 'jvs_cms'@'localhost' for table 'cpg_pictures'

Jan van Schengenschool
Mr. Dr. Meslaan 8
4451 AK Heinkenszand

info@janvanschengen.nl
0113 - 562172
0113 - 567772

© Jan van Schengen 2000-2015